maanantai 28. syyskuuta 2009

Takaisin kouluun.

Päivittelyt ovat taas jääneet hetkeksi aikaa, syyttäminen jälleen saamatonta omistajaa, ei suinkaan puuhastelujen vähäisyyttä. Päivitettävää riittäisi vaikka joka päivä, mutta kaikkea ei voi kerralla ehtiä.

Olemme Bondin kanssa palanneet nyt koulun penkille Iisalmeen, eli minä istun päivät koulussa, ja Bondi odottelee asuntolassa eli nukkuu sängyllä päivät pitkät, ja on taas iltapäivisin täynnä puhtia vaikka mihin. Koulun alueella on kaukalo, joka on, jos ei välttämättä tehty juuri siihen, mutta tällä hetkellä koirien koulutuskäytössä. Siellä on myös muutama agilityeste, joista saa rakenneltua sopivia pieniä ratoja.
Koululla on myös metsää ja peltoa, tien toisella puolella on heti yksi metsä, eikä pelloillekaan ole pitkä matka. Lenkki- ja jälkimaastoja siis on !

Jäljestämisessä tuli tosin vähän takapakkia. Samassa asuntolassa asuu kaverin nahkanarttu, jolta on pari viikkoa sitten loppuneet juoksut. Bondi tosin on asiasta aivan toista mieltä, ja on aivan varma, että juuri nyt neidillä on ne parhaat päivät ja juuri nyt hän ei voi elää ilman Bondin kaltaista ihastuttavaa herrasmiestä vahtimassa neitokaisen jokaista askelta. Meillä oli siis Bondin kanssa hieman luovia erimielisyyksiä, ja jäljen treenaaminen olisi pitänyt tajuta suosiolla jättää toiseen kertaan, mutta kokeiltiinpa kuitenkin. Ensimmäinen jälki tehtiin suht' lyhyelle nurmelle, ja se meni muuten ihan välttävästi, mutta Bondilla oli kova kaipuu merkkaamaan kaikki jäljen vieressä menevät puut. Muuten kyllä ajoi jäljen innokkaasti ja itsenäisesti, mutta harhautui pari kertaa. Olisi siis itse pitänyt tajuta jättää sen puuhan reenaileminen myöhempään, mutta kokeilinpa kuitenkin vielä toisen kerran samalla viikolla, kun koulun lähellä oli niin hyvä jälkipelto. Se kerta jääköön historiaan.

Tokoa ja tottista on jonkin verran reenailtu, ja se on sentään sujunut vähän paremmin. Kaukokäskyjä on harjoiteltu kasvistädin neuvoilla, samoin perusasentoa. Aikaisemmin olen käyttänyt perusasennossa käskynä "Viereen", mutta nyt huomasin ihan puolivahingossa, että Bondi tulee perusasentoon myös "Seuraa" käskyllä. Idea on siis ilmeisesti mennyt perille : D
Myös ainakin osittaisessa näkösuojassa paikallaoloa on harjoiteltu, mutta nyt pääasiassa istuen, ja todella lyhyitä aikoja, pisin on tainnut olla kymmenen sekuntia, ja se oli kyllä maaten. Onnistuikin silloin oikein hienosti : D!

Agilitysta Bondi kyllä vaikuttaa todella nauttivan. Ainakin tähän asti se on jaksanut innostua siitä joka kerta, varsinkin nyt, kun kaverini, joka on hieman kokeneempi ohjaaja on nyt luvannut luotsata Bondia, ja parin treenikerran jälkeen tämä vaikuttaisi olevan erittäin toimiva ajatus!
Jos kaikki sujuu hyvin, niin tämän vuoden puolella olisi mahdollista ehkä jopa päästä jo kisaamaankin (:

Bondi on ollut kauniskin. Vaikka nuorimies on vielä suhteellisen kapea, kävimme paikallisessa Mätsärissä, ja mukaan tuli myös toinen muoricolliemme Misty. Ihan mukavasti sujui, punainen nauha ja sijoitus neljäs, ja Misty vielä viimeisteli menestyksen ollen veteraanien paras, ja BIS3 (:
Mukavaa on käydä sentään näissä epävirallisissa näyttelyissä, kun nyt hetkeen ei olla virallisiin menossa. Toistaiseksi keskitytään muuhun harrastamiseen.

Seuraavaan päivitykseen mennessä onkin varmaan kehkeytynyt kirjoittevaksi jo taas uusi, pieni romaani (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti