keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Hakua hämärässä ja sunnuntaimätsäri

Bondi on minun koirista ensimmäinen, jonka kanssa olen päässyt ihan kunnolla kokeilmaan tuota harrastushommaa. Aiempien koirien kanssa olen kyllä harrastellut agilitya ja tokoa, ja käynyt muutamassa näyttelyssäkin, mutta aiemmin en ole kisannut, enkä ole päässyt kokeilemaan PK-puolen juttuja ollenkaan.

Jäljen lisäksi päästiin Bondin kanssa tutustumaan hakuun. Iisalmessa opettajan kaveri lupautui pitämään halukkaille jäljen ja haun alkeita, ja meitä halukkaitahan oli : D Mukaan lähtivät muutaman muun lisäksi myös Tiia ja Teri, ja Niina ja Nuray.
Kävimme porukalla polkemassa pienen hakualueen, ja kun muut olivat tehneet jäljet omien koiriensa kanssa, oli meidän hakuilijoiden vuoro.

Bondi pääsi kokeilemaan ensimmäisenä. Maalimies meni piiloon, ja meille annettiin ohjeeksi, että ensin pidetään koira kiinni, kuljetaan sen kanssa pientä siksakkia metsässä kohti maalimiestä, ja seuraillaan, milloin se alkaa saada vainua. Bondi tietysti ajatteli, että kun mennään metsään, ja äiti hokee, että "Töihin! Töihin!", niin mennään jäljestämään, ja laittoi ensin nenän maahan, mutta kun jälkeä ei löytynyt, se alkoi katsella ympärilleen; oliko jossain jotain erikoista? Intoa kyllä riittii taas kuin ilmapallossa! Viimein minusta näytti siltä, että se oli löytänyt jotain, ja päästin sen irti. Se lähti onnellisena loikkimaan maalimiestä kohti - mutta meni ohi. Katselin vain, että mitä se tekisi, ja loppujen lopuksi Bondi löysikin maalimiehen, ja häntä heilui kun maalimies antoi (meidän niin kauhean "nirsolle") Bondille makkaraa onnistuneesta tehtävästä!
Kaksi vastaavaa tehtiin, ja lisäksi yksi haamu, jossa Bondi näki, että maalimies oli metsässä, ja meni piiloon, mutta ei nähnyt minne.
Sekin ukkeli kuitenkin löytyi, ja innostua Bondi jaksoi kerta toisensa jälkeen, vaikka ilta alkoi jo hämärtyä (:

Tämän perusteella haku vaikutti hauskalta lajilta, ja olisi mukavaa päästä kokeilemaan sitä vielä jatkossakin! Jälkeen koitetaan kuitenkin ehkä nyt enemmän panostaa tällä hetkellä, mutta tuli nyt kokeiltua muutakin (: Missäköhän pääsisi kokeilemaan viestiä... ?

Mätsärissäkin käytiin jälleen : D Nyt kun viralliset näyttelyt on meidän kohdalta toistaiseksi jäissä, niin käydään sitten näissä epävirallisissa, ihan huvikseen, ja tuttuja tapaamassa (: Mukana olivat jälleen myös Tiia ja Teri, sekä Niina, Nuray ja Geena-muori!
Näissä mätsäreissä ei tullut sen kummempaa menestystä, sininen nauha, eikä sijoituttu enää jatkokehässä, vaikka Bondi esiintyi valtavan kauniisti, ja olin itse tyytyväinen! Tuomari kuitenkin tykkäsi, että - ylläri! - liian hoikka. Ei kai se nyt oikeasti ihan niin hoikka ole?
No mukava päivä oli kuitenkin, näin paljon tuttuja, ja Geena oli veteraanien toinen, ja Teri upeasti sekarotuisten sinisten toinen !! Hienoa Niina ja Geena, ja Teri ja Tiia : D

Nyt on tässä vähän suunniteltu, että jos vaikka marraskuussa mentäisiin kokeilemaan sitä TK1:n nappaamista, ja joitain suunnitelmia on myös agilityn osalta, mutta niistä lisää mahdollisesti myöhemmin (;

1 kommentti: