perjantai 20. marraskuuta 2009

Päivitykset jälleen pitkältä ajalta!

Taas ovat päivityksen vähän jääneet vähemmälle, kiitos jälleen saamattoman, mutta tällä kertaa myös ihan oikeasti kiireisen ja sitä kautta keskivertoa väsyneemmän omistajan. Ei vain millään meinaa jaksaa enää pitkän koulupäivän ja muun puuhailun jälkeen avata konetta, että pääsisi kirjoittelemaan kuulumisia, mutta näitä tuleekin sitten kerralla kunnon rytäkkä!

Bondilla oli kovasti kutinaa. Sitä sitten mietittiin, että mikä mahtaa aiheuttaa moista, kun mitään näkyvää, kuten hilsettä, ihottumaan tai muuta ei ollut. Ensimmäisenä epäilin tietysti allergiaa, mutta niin korvat kuin silmät ja nenäkin ovat aivan puhtaat, eikä Bondi myöskään jyrsinyt tai lutannut varpaiden välejään, mikä on usein allergiassa yleinen oire. Ajattelin myös, että kutina mahdollisesti johtui monen eri asian summasta; karvanlähtö, kylmennyt, syksyinen sää, ja lämmityskauden alku sisätiloissa. Erään kerran kuitenkin panin merkille, että Bondi jyrsi ahkerasti toista kankkuaan. Katsoin kohtaa tarkemmin, ja huomasin, että jyrsimistä oli ilmeisesti jatkunut enemmänkin, koska iho oli rikki, ja koska kyseinen kohta oli kaiken hyvän lisäksi vielä hautunut kaiken karvan ja kuolan alla, oli siihen kohtaan tullut mätiviä kohtia. Eläintenhoitajaopiskelijana pitää tietysti ottaa selvää kaikkien erittein koostumuksesta, ja näin ollen tungin naamani kiinni kohtaan, ja nuuhkaisin; ei ollut tajun lähtö kaukana. Haju oli kammottava.

Samoihin aikoihin epäilin, voisinko olla niin huonotuurinen, että Bondiin olisi tullut munuaisten vajaatoiminta. Koulussa käytiin läpi yleisimpiä oireita, ja lisäksi netti vahvisti ne; ruokahaluttomuus, laihuus, runsas juominen ja lisäksi oksentelu. Muutamia muitakin oireita mainittiin, mutta nämä jäivät mieleen. Oksentelua Bondilla ei ole ollut, mutta kovasti hoikka poikahan se on, jolle ei ruoka aina tahdo maistua, ja ainakin meillä näihin muorikoiriin verrattuna mielestäni se juo paljon.

Kuitenkin kävi ilmi, että Bondin kokoinen koira juo normaalisti 1,5-2 litraa päivässä, ja kun asiaa tarkkailin, niin tämän lukeman sisään mahtui kuin mahtuikin aivan hyvin Bondin normaali päivittäinen juominen. Salsa ja Misty siis juovatkin mahdollisesti ehkä vähän niukasti!

Oman mielenrauhani takia päätin kuitenkin käyttää nuorta miestä eläinlääkärillä, ja ajattelin samalla mainita myös kutinasta ja ihottumasta.
Eläinlääkärikäynti kannatti sen verran, että sain varmuuden tuumilleni; ei munuaistenvajaatoimintaa, mikä oli tietenkin helpotus! Veri- ja virtsanäytteissä ei näkynyt muutenkaan mitään epänormaalia. Tulehtuneesta ihokohdasta ajeltiin sitten karvat pois, mikä oli tietenkin Bondi mielestä suuri vääryys, ja koska kyseessä oli tosiaan tulehdus, niin siihen vaivaan saatiin antibioottikuuri. Lisäksi koska ulkoloisista ei ollut merkkejä, eläinlääkäri ei osannut sanoa kutinaan sen kummempaa, ja oli kuitenkin sitä mieltä, ettei epäilisi ensimmäisenä allergiaa. Antoi sitten ensihätään kuurina öljykapseleita, ja lähti siis hoitamaan vaivaa vain kuivana ihona, ja sanoi, että jos ei siitä olisi apua, niin sitten tutkitaan lisää.
Allergioitakin on niin hankala tutkia.

Antibioottikuuri on kohta syöty, ja iho on kyllä parantunut hyvin, karvatkin on jo ruvenneet kasvamaan hyvin takaisin, eikä hajua ole enää, mutta kutinaa on vielä jonkun verran. Öljylisää on tietenkin annettu vasta vähän aikaan, ja vaikutusten näkyminen vie aina oman aikansa, mutta nyt vain seuraillaan. Muutenhan Bondi on ollut oikein reipas, pirteä ja iloinen oma itsensä!

Talvikin meinasi jo tulla, ja Bondista talvi on ihanaa. Se rakastaa muutenkin ulkoilua, mutta talvella on niin mukavan viileää, lumipalloja on ihanaa nappailla, ja lumeen on ihana tunkea nenä, kuono tai vaikka koko pää, ja haistella ja heitellä sitä ympäriinsä!
Liian kauaa ei vielä kuitenkaan ehditty talvesta nauttimaan, vaan noin viikon rankkojen lumisateiden ja ihanien talvisten päivien jälkeen tuli lämpimämmät säät, loskat ja vesisateet. Tällaistahan tämä syksy on, mutta kyllä tämä tästä vielä talveksi muutuu!

Treenaileminen on nyt ollut huomattavasti vähemmällä. TK1:n tavoittelu siirtyi antibioottikuurin takia ensi vuoden puolelle, mutta ehtiihän sitä silloinkin. Samasta syystä myös agilitysuunnitelmat jäivät ensi vuoteen. Itselläni ei ole kiire, kyllä tässä ehtii nuoren koiran kanssa vaikka mitä : D
Nyt on koulukiireetkin opinnäytetöineen tulleet erittäin ajankohtaisiksi, ja ensimmäisen version pitäisi olla jo jouluun mennessä valmis. Varmasti valmistuukin, mutta vie oman aikansa. Nyt on siis Bondin kanssa lähinnä puuhasteltu ilman mitään sen kummempaa tavoitteellista kouluttamista. Mukavaa pitää välillä vähän taukoa (:

Jäljenkin treenailemista nyt hieman lumien tulot jarruttelivat, mutta hakuilua ajateltiin nyt talvellakin kokeilla, ja viesti kiinnostaisi edelleen!

Lisäksi tein hyvän työn, ja ostin pikku-ukkelille hammasharjan sekä tahnaa, ja päätin aloittaa säännöllisen hampaiden harjaamisen! Sen verran minua on saatu koululla vakuuttuneeksi säännöllisen hammashuollon tärkeydestä koirilla, ja jos tätäkin blogia joku eksyy lukemaan, niin suosittelen kyllä! Yllättävän monet lemmikkien ongelmat johtuvat nimenomaan sieltä purukalustosta, ja harva tulee edes kurkanneeksi poskihampaita tai hampaiden sisäpintoja. Aina on tietysti hyvä, jos koira saa pureskeltavaksi vaikkapa kovia luita päivittäin, mutta pienen opiskelun jälkeen totesin, että sekään ei korvaa päivittäistä harjausta. Koitan harjata hampaita nyt edes useamman kerran viikossa, jos en jostain syystä joka päivä pysty.
Tahnahan ei ole ihan välttämätön juttu koirien hammashuollossa, ja pelkän harjankin olisi saanut eläinkaupasta alle neljällä eurolla. Ei siis mikään taloutta kaatava investointi (;
Tänä iltana ensimmäisen kerran kokeilin harjausta, ja hyvin sujui! Aloittamaanhan suositellaan ihan yhdestä tai kahdesta hampaasta, ja mielellään vaikka niistä "helpoista" kulmureista, mutta sen verran Bondia voin sanoa tuntevani, että kokeilin saman tien kaikkia hampaita (en vielä sisäpintoja), eikä tainnut jäädä mitää kamalia traumoja : D Kovasti vaan kehuja homman jälkeen!

Tässä taas hetkeksi luettavaa. Huomenna Bondi saakin taas oleilla täällä "mummolassa" ilman minua päivän verran, kun lähden katselemaan koiraystäviä näyttelyn merkeissä.
Eläinlääkärikäynti verotti sen verran, että ei ole ihan heti varaa ostella joka näyttelystä ja riennosta jotain tuliaista, mutta jospa tuo nuorimies jaksaisi odotella sinne joulukuuhun, ja Messariin : D
Sieltä tulee varmasti muutakin kuin terveisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti