torstai 21. tammikuuta 2010

Pakkasen pauke ei kuitenkaan pelota.

Monien muiden tapaan (melkoiseksi yllätyksekseni, kun kuitenkin Suomessa ollaan) en itse jaksa enkä halua valittaa näistä jo pidemmän aikaa jatkuneista kovista pakkasista. Ainoa, mikä niissä ehkä häiritsee on se, että ilma on kauhean kuiva ja säköinen. Se näkyy erityisesti koirien turkeissa ja ihoissa, samoin kuin omassa kuontalossa, ja itsellä jonkin verran tuntuu käyvän myös henkeen pidemmän päälle, nenä on tukkoinen ja varsinkin iltaisin meinaa yskittää.
Syy, miksi en kuitenkaan halua valittaa on se, että tätähän sitä on toivottu. Oikeaa talvea, ja lunta. Sitä, että puut kimmeltää valkoisina tummansinistä, tähtikirkasta pakkastaivasta vasten, ja päivisin loistaa hanki, ja hengitys höyryää pakkasessa, ja lumi narskuu jalkojen alla. Minä ainakin.

Se kyllä vähän harmittaa, että koirien hengitysteitä on niin paljon vaikeampi suojata kuin omia, vaikka onhan niillä varmasti fysiikassakin jotain sellaisia eroja, jotka helpottaa sitä ulkona olemista kylmässäkin. Ei Bondia tunnu muuten kyllä ulkona palelevan, jos pidempään ollaan, niin meinaa varpaita paleltaa, mutta onneksi on tossut. Ne on helppo ottaa vaikka taskuun mukaan, ja laittaa jalkaan, jos meinaa alkaa paleltaa.

Bondi sai myös uuden ystävän! Bondi ei tosin vielä itse tiedä sitä, mutta näin pääsi kuitenkin käymään. Niina, Nurayn ja ennen kaikkea Geenan riesaksi muutti eräänä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pikkuinen soopelinahkalassie (ja "lassie" tässä tarkoittamassa nyt sitten myös "tyttöstä"), joka pitkän ja tarkan miettimisen jälkeen sai nimekseen Tesni. Koko viralliselta, pitkältä nimeltään Tesni on Koiruuksien Nelli Karamelli, ja varmaan ennenpitkää myös tämän pikkuneitokaisen edesottamuksista tulee joitain mainintoja myös tähän blogiin : D

Kävin itse 16.-17.1. Suomen Palveluskoiraliiton koirankouluttajan peruskurssin, ja sieltä sai kyllä taas niin reippaasti reeni-intoa, että huh! Vaikka haluankin nyt nauttia tästä oikeasta, kauniista talvesta, niin odotan kyllä myös aikanaan maan sulamista, että päästäisiin taas metsään jäljestämään! Edelleen toivoisin, että pääsisin myös kokeilemaan viestiä jossain vaiheessa (:

Nyt taidetaan kyllä Bondin kanssa taas pikkuhiljaa ruveta heräilemään täältä treenihorroksesta, ja ruveta katselemaan ainakin nyt näitä tokojuttuja! Tarukin lupasi, että kunhan tästä vielä päästään vähän keväämmälle, niin sitten voisi aloittaa Bondin kanssa enemmän puuhastelemaan agiliitojuttujakin! Voin vain kuvitella, kun eräs innokas "hopeanuoli" pääsee pitkästä aikaa takaisin agilityesteille : D

Nyt päivitin sentään saman kuukauden puolella kahdesti! Johan nyt. Tällä kertaa ei kuitenkaan tämän kummallisempia, eli ensi kertaa odotellessa !

1 kommentti:

  1. Hyvä, sie edistyt päivityksissä ;D Mie yritän pistää nyt pystyyn kennelin kotisivuja, ihan hyvällä mallilla aluillaan.

    VastaaPoista