lauantai 10. huhtikuuta 2010

Kevättä rinnassa - treeni-intoa ilmassa!

Kaikesta huolimatta saatte lueskella nyt kuitenkin myös näitä meidän reenijuttuja! Bondi on siis edelleenkin yhden ykköstuloksen päästä TK1 -tittelistä, joten olisi varmaankin korkea aika alkaa pikkuhiljaa opettelemaan myös avoimen luokan liikkeitä. Nyt kun viimein oli aikaa, ja muistin asian, niin otin selvää, että mitä uusia asioita se avoin luokka tuo tullessaan, ja nämähän sieltä löytyi:

- Paikallaolo näkösuojassa
- Jäävissä liikkeissä ennen koiran sivulle palaamista sen taakse meno
- Seisominen luoksetulon yhteydessä
- Nouto
- Kauko-ohjaus
- Estehypyssä paluuhyppy

Kauko-ohjausta on jo vähän alustavasti harjoiteltukin, mutta ei niin paljoa, että Bondin voisi varsinaisesti sanoa osaavan sitä. Samoin paikallamakuuta olen harjoitellut niin, että kun esimerkiksi vain nopeasti kipaisen vaikkapa kioskilla, jätän Bondin siksi aikaa makaamaan ulkopuolelle niin, että ihan pariksi sekunniksi häviän sen näkyvistä kokonaan. Tähän asti se on sujunut melko lailla hyvin.

Jonkin verran on tullut ihan puolivahingossa harjoiteltua myös tuota luoksetulosta pysähtymistä (en tosin edes tiennyt, että se tulee jo avoimessa luokassa!) niin, että nyt kurakeleillä kun laitan Bondin juoksemaan lumihangen poikki pihaan, niin käsken sitä tieltä käsin pysähtymään. Tähän asti tämäkin on sujunut, mutta en ole kyllä mitenkään harjoitusmielessä tätä tehnytkään.

Noutoa olen harjoitellut sen verran, että kapula on Bondille tuttu vehje, mutta paljon pitää kyllä ottaa vielä asioista selvää, että tulisi sitten opetettua oikein. Ihan jännittäväähän tämä kyllä on, opettaa sellaisia asioita koiralle, joita ei ole aikaisemmin opettanut : D

Tuo tie tuossa kotitalon vieressä alkaa olla jo melko lailla kuiva, ja se onkin se meidän tavallisin harjoituspaikka. Siinä ei paljon käännöksiä mahdu tekemään, mutta suhteellisen suoria juttuja kyllä. Pitääpä katsoa, mitä sitä saisi aikaiseksi, kun rupeaa tästä tätä reeni-intoa purkamaan (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti