torstai 30. joulukuuta 2010

Joulupäivitys takautuvasti.

Huh, tuli heti otsikkoon tuollainen virastotermi, "takautuva". Tässä on joutunut erinäisten virastojen kanssa olemaan jonkun verran tekemisissä välillä osittain vasten tahtoaankin, mutta sellaista se vain taitaa joskus olla.

Oi, Joulu. Ihana Joulu. Minä olen kyllä viimeisen päälle Jouluihminen. Joulun tiimoilta ei pitäisi tulla stressiä, vaan sen pitäisi nimenomaan olla aikaa, kun stressi alkaa helpottaa, meno rauhoittuu hetkeksi, ja ehtii rauhassa hengähtää. Siitäkin huolimatta että veljeni kuusihenkinen perhe piipahtaa meille aina Jouluaattona syömään, on Joulussa mielestäni ihan omanlaistaan rauhan tuntua.

Raisa ei ehkä ole vielä ihan sisäistänyt sitä tosiasiaa.

Kuvitelkaapa huviksenne pienen koiran ilme, kun hullut ihmiset kantavat puupöllien (joita sanovat "polttopuiksi", ja joita jostain kumman syystä kieltävät pureskelemasta) sijasta taloon sisälle kokonaisen puun, ja panevat sen seisomaan talon nurkkaan. Täh?
Jos ei siinä vielä sinällään ole tarpeeksi ihmettelmistä, niin viimeistään siinä vaiheessa kun sen puun ympärille aletaan viritellä toinen toistaan mielenkiintoisempia asioita (muun muassa palloja ja naruja, mutta ei yhtään narupalloa?), joihin kuulemma ei saa koskea, niin on pienellä koiralla kyllä nuppi kovilla. Siinä se sitten istua nakotti, ja katsoi korvat pystyssä (kärkikolmannes tietenkin taittuneena, ja kyllä, oli pakko) ja silmät selälällään tätä käsittämätöntä esitystä.

Jonkin tovin kuluttua asiaan piti kuitenkin sitten paneutua hieman fyysisemmin, ja tokihan nyt tätä puuta voi vähän maistella, kun se on ihan sisälle asti tuotu. Hyvin huomaamattomasti ja vähän puolivahingossa sitten ensin haisteli kuusenoksaa, ja sitten vähän maisteli, ja totesi ilmeisesti hyvänmakuiseksi, ja löysi heti suosikkioksansa, jota on nyt sitten käynyt pitkin Joulunaikaa aika välillä nakertamassa. Onpas kuitenkin jokaisen koristeen jättänyt ihan suosiolla rauhaan, vaikka oltiinkin äidin kanssa ehkä jonkin verran kaukaa viisaita, ja päätettiin yhdessä tuumin olla laittamatta koristeita ihan niille alimmille oksille.

Kuten asiaan kuuluu, jokainen talon koirista sai myös oman Joululahjan, ja tässä perheessä lahjat on usein olleet niitä syötäviä. Ne on aina mieleisiä, ja koirat ymmärtävät yleensä myös itse avata lahjojaan, koska tuoksu on niin hyvä. Tämän vuoden saldo kokonaisuudessaan oli kaksi paistettua naudan nilkkaa, kaksi isoa Racinellin kasvispuristehammasharjaa, pala kuivattua naudanmahaa jaettavaksi koko porukalle ja tietysti sopivan hillitty määrä erinäisiä jouluruokia. Suurimman suosion tänäkin vuonna saavutti kestosuosikki kinkku.

Tätä kirjoitellessani Uuden Vuoden aatto lähestyy, ja koska 50 % tästä koirakokoonpanosta pelkää paukkuja, niin tässä perheessä niitä ei ammuta, verhot on kiinni ja telkkari päällä koko aattoillan. Tänä vuonna tuumailin myös, että voisi iskeä D.A.P.:n seinään ja katsoa, jos se hieman rauhoittaisi. Bondi varsinkaan kun ei olen ainakaan aiemmin mitään totaalista kakkahalvausta saanut, niin se voisi kyllä varmasti rauhoittaa. Misty on varmaan jo tajunnut, että kerran vuodessa se tapahtuu, ja silloin mennään jonnekin omaan pieneen, hiljaiseen koloon, ja kun on ollut tarpeeksi kauan aikaa turvallista, voidaan tulla sieltä pois.

Mitään valtavaa jättiressiä ei onneksi tarvitse ottaa Uuden Vuoden tiimoilta, vaikka olen kyllä siltikin sitä mieltä, että UV:n ilotulituksen voisi jättää kokonaan kunnan/kaupungin hoidettavaksi, ja se tapahtuisi silloin puolen yön aikoihin kun vuosi vaihtuu. Yksityisille ihmisille ei siis edes myytäisi raketteja.
Tiedän, olen tylsä, mutta sattumalta myös koiraihminen, joka tietää, että läheskään kaikille koiranomistajille rotuun katsomatta ei ole läheskään yhdentekevää se, missä sattuu juuri tuon vuodenvaihteen viettämään. Tähtisädetikkuja vaan vapaasti markkinoille.

Kaikesta huolimatta toivotan kaikille Hyvää Vuodenvaihdetta, ja Onnea ja Menestystä Uuteen Vuoteen!!
Muistakaa käräytellä ahekerasti ennen aikojaan aloittavia ja liian pitkään jatkavia sekä alaikäisiä paukuttelijoita. Poliisille siis.

Ensi vuoteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti