perjantai 19. elokuuta 2011

"Etiäpäin!", sanoi mummo lumessa.

Lunta nyt saadaan varmaan vielä joku tovi odotella, mutta koska Bondin kanssa on nyt tokorintamalla saavutettu toistaiseksi se, mitä sieltä lähdettiin hakemaan, jää tokoilut toistaiseksi meidän osalta tauolle, ja suuntaamme taas eteenpäin kohti muita harrastuksia, ja niiden mukanaan tuomia haasteita.

Tämän päivitys tulee todennäköisesti olemaan lyhyt, mutta koska ajattelin, että ehkä jonkunlaisen kunnollisen "treeniblogin" ylläpitäminen voisi innostaa oikeasti vaikkapa treenaamaankin (ja näihin saa sitten ihan oikeasti mielellän osaavammat kommentoida, ja koittaa neuvoa, vaikkeivät näkisikään!), päätin tänne nyt vähän jotain kirjoitella. Samalla koitan innostaa myös tuttavapiirin bloggaajia päivittelemään omia kuulumisiaan.

Lisäksi yksi syy, miksi aloin nyt päivitystä kirjoittamaan on yksinkertaisesti se, että yllätin tänään itseni, kun otin Bondin kanssa pari ilmaisuharjoitusta (jälkeä silmällä pitäen). Panin sille loppupalkkarasiaan makkaranpaloja, ja panin rasian maahan. Haluan opettaa Bondin ilmaisemaan menemällä maahan, ja kun se sitten meni haistelemaan rasiaa, sanoin saman tien käskyn "Maahan!". Sinnehän se napsahti, ja sai sitten rasiankannen välistä nakkeja palkinnoksi. Otettiin muutama toisto, ja Bondihan oikein innostui! Meni maahan aina rasian edessä niin rivakasti, ettei paremmasta väliä, häntä heilui ja silmät suorastaan loisti. Yhden harjoituksen tein niin, että veljentyttö piti Bondia kiinni, ja kävin viemässä rasian nurkan taakse piiloon. Tarkoitus ei siis ollut niikään se, että Bondi joutuisi sen kummemmin etsimään rasiaa, vaan se, että aina kun se huomaa sen edessään, niin kävisi maaten. Päästin sen etsimään, kipitteli suoraan rasialle - ja painui makuulle! Sai sitten loput makkarat rasiasta, mutta taisin itse innostua siitä niin (kyllä, siis todellakin tästä asiasta - reenielämäni on todella ollut harvinaisen köyhää), että nyt jo tuossa huomasin miettiväni, että pitäisikö käydä tässä perjantai-illanvietoksi polkemassa takapihan nurmelle pieni jälki. Hmm...

Raisakin on toki ollut tänään ahkerana. Sen tämänpäiväisiin saavutuksiin kuuluu muun muassa harvinaisen perusteellinen pyöriminen kuolleessa kastemadossa. Kahdesti.

Siitä tulee, kuulkaa, vielä hieno koira, siitäkin!

Näihin tunnelmiin.

Ensikertaan!

2 kommenttia: