maanantai 14. marraskuuta 2011

Harmaassa valkoista odotellessa.

Tämän maanantain reenit ei menneet nyt ihan niin kuin piti. Ei nyt suoraan sanoen huonostikaan, mutta ei jäänyt myöskään mikään erityisen hyvä tunnelma päälle. Ne vain meni siinä. Bondin kanssa harjoiteltiin taas BH-paikallamakuuta, ja Taru harjoitteli vieressä Aurin kanssa luoksetuloa. Kun Taru kutsui Auria, Bondi nousi ylös ja lähti vähän epävarmasti tulemaan minua kohti. Tämä oli todella hyvä harjoitus, koska juuri sitä olen epäröinyt, että kun toinen ihminen kutsuu koiraansa, niin lähteekö Bondi tulemaan minun luokseni. Kävin sen sitten vain palauttamassa takaisin maahan, pyysin Tarua kutsumaan Auria uudestaan, ja tällä kertaa ei sitten onneksi siihen Bondi enää reagoinut, vaan kesti makuulla, ja kävin sen sitten saman tien palkkaamassa ja vapauttamassa. Muuten edelleen meidän kompastuskiviä ovat se perusasento ja oikea paikka seuraamisessa. Voi, kun keksisin miten saisin ne nyt opetettua.

Raisan kanssa ei kummempaa. Leikittiin, otettiin vähän leikisti seuraamista ja sitä perusasentoa, ja yksi oikein vauhdikas luoksetulo. En oikeasti oikein tiedä, että miten ja mitä minun pitäisi nyt sille ruveta opettamaan, ettei ole kohta taas yksi koira "pilalla". Minusta vain tuntuu, että jos opetan sillä perinteisellä tavalla, millä olen aiempiakin koiriani opettanut, niin lopputulos on "ihan jees", mutta ei kuitenkaan läheskään niin hyvä, mitä se voisi olla. En myöskään haluaisi, että Raisalta menee tekemiseen into ja halu. Voi huokaus.

Koska reenit tosiaan menivät miten menivät halusin saada sekä itselleni ja koirille vähän paremman mielen, ja jäätiin sitten vielä vähän matkan päähän isolle nurmialueelle leikittämään koiria. Siinä sitä sitten vipeltikin kaksi kappaletta collieta ja kolme kooikerhondjea. Raisa on saanut uudesta reenikaveristamme Adya -kooikkerista oivan leikkitoverin, joka tosin vielä vähän Adyaa itseään jännittää, mutta hyvin sujuu leikit. Olen niin tottunut nostelemaan Auria ja Siriusta, että tänään ihan huomaamattani heivasin ilmaan myös Adyan, joka ei tosin onneksi tuntunut panevan asiaa pahakseen : D Hyvä niin.

No, jos sitä taas seuraavalla kerralla vähän paremmissa merkeissä.

Ensikertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti