tiistai 22. marraskuuta 2011

Lunta ja uuden oppimista.

Rakastan talvea ja lunta! Piti vain päästä sanomaan. Onneksi koiratkin nauttivat silminnähden lumen tulosta. Heittelevät lunta kuonollaan ja haukkovat sitä suuhunsa, ja Bondi sai eilen reeneissä oikein kunnon ilohepulin : D

Reeneistä sitten. Koirilla tuntui kyllä olevan hauskaa, ja intoa tekemiseen riitti kyllä molemmissa! Olivat ihan tulessa, en ole ollenkaan tottunut tuollaisten kanssa tekemään! Bondi varsinkin oli kuin eri koira. On se aina selvästi hyväntuulinen tekemisestä, ja tekee todella mielellään asioita, mutta nyt jo piti melkein vähän toppuutella! Hyvältähän se kyllä tuntui, ei sillä. En valita! Tuntuvat nyt jostain syystä muutenkin olevan ihan kierroksilla. Veikkaan lumentuloa edelleen.

Tulin siihen tulokseen, että minulle ei oikein sovi sellainen, että tojotan tunnin kentällä, ja teen vuorotellen molempien kanssa vähän jotain. Mieluummin teen vaikka vain yhdellä kertaa ja vaikka vain sen muutaman minuutin, mutta joka päivä, ennen kuin tunnin kerran viikossa. Jonkun mielestä voi taas kuulostaa siltä, että no juntti, et sitten aiemmin oivaltanut. Sanon vain, että en niin. Eipä ole turhalla järjellä siunattu, eikä ollut kukaan kertomassa. Tai ehkä on kertonutkin, mutta olen unohtanut. En luonnollisestikaan ole missään vaiheessa reenaillut puolta tuntia kerralla putkeen kummankaan kanssa, mutta myös tunti niin, että muutama minuutti toisen kanssa ja muutama toisen vuorotellen on aika pitkä aika. Edelleenkin, mieluummin vähän jotain pientä joka päivä.

Noutoa, Bondin BH-paikkamakuuta ja seuraamista on hyvä harjoitella ulkona ja kentällä, mutta oikeastaan muut reenailut taidan toistaiseksi siirtää sisätiloihin ja pieniksi oppimispätkiksi molempien kanssa. Mukavaa kuitenkin, kun Raisa pääsee aina reenien päälle leikkimään Adya -kooikkerin kanssa, johon on omistajineen Tarun kautta tuolla tutustuttu. Näyttää vain niin hyvältä, kun pellolla juoksee kolme punavalkoista kooikkeria (Sirius peränpitäjänä, luonnollisesti) ja niiden seassa yksi mustavoittoinen collie! Bondi ei ole vielä löytänyt tarpeeksi rohkeutta osallistua leikkiin. Tai yritti se viimekerralla, mutta kun Auri vahingossa törmäsi siihen, se ärähti Aurille ja juoksi pois. Sehän olisi voinut vaikka syödä Bondin tai käydä päälle. Jaksan aina harmitella omaa järjenköyhyyttäni kun Bondi ei uskalla mennä leikkiin toisten kanssa, vaikka silminnähden haluaisi (tai niin minä sen tulkitsen).

Joka tapauksessa, harjoiteltiin Bondin kanssa noutoa. Kestää hyvin korjaukset, ja edistyy (: Tuo kapulan minulle suoraan sivulle. Perusasentoa tietenkin, ja sitä oikeaa seuraamispaikkaa. Alokasluokassa tästä aina huomautettiin, mutta ei se nyt siellä vielä varsinaisesti vaikuttanut. Se sitten "kostautuu" nyt. Vähän sama juttu seuraamisessa, kulkee minusta poikittain ja edistää vähän.

Raisan kanssa harjoiteltiin myös ihan perusasentoa, ja nyt uutena arsenaaliin ollaan otettu sitten paikallaolo. Kun annan käskyn, koira menee maahan. Hmm. No, ei siinä. Tätäkin reenailemme siis vielä sisätiloissa, niin ei tule ainakaan niin paljon häiriöitä ympäriltä. Mitähän sitten Raisan kanssa voisi tehdä lumisella kentällä...? Hmm.

Tahdon vielä tähän loppuun mainita, kuinka ihanaa on, että täällä on lunta!

Raisa puuhastelee auki repun vetoketjua. Sai sen jo kerran, ja tonki sieltä kauppakuitteja. Sen vaarallisempaa siellä ei olekaan, mutta silti. Bondi katsoo sitä naama kurtussa minun vierestä sängyltä, koita nyt tuota nuorisoa käsittää. Ottaisi vaan ruuan päälle levon kannalta. Ei pysty.

Ensikertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti