maanantai 30. tammikuuta 2012

Kiireen keskeltä.

Ajattelin vain tehdä päivityksen, jossa ilmoitan, että olemme edelleen hengissä ja voimme hyvin. Nyt ei olla vaan paljon mitään kummia puuhasteltu. Pakkaset paukkuu täällä itäisessäkin Suomessa tiukasti. Hassu juttu sinänsä, käytiin tänään koirien kanssa ihan pienellä kävelyllä, että pääsevät edes kerran päivässä vähän oikaisemaan koipiaan näin pakkasillakin. Ajattelin, että koskan käydään ihan pikaisesti, en viitsi laittaa villahousuja jalkaan. Totuus yllätti, kun jo muutaman minuutin kävelemisen jälkeen pakkanen jysäytti oikein iloisesti reidet pakastebroileriksi. Sitä nyt tapahtuu, ei siinä mitään. Suurempi yllätys oli kuitenkin se, kun ihan yhtäkkiä pakkanen tuli ja puraisi oikein napakasti korvasta pipon läpi! Vielä mennessään se nykäisi molempia poskia ja kasvot olivat aivan kohmeessa ja niihin koski.

En ole mikään masokisti, mutta en voinut olla edes pahoillani. Katselin ympärilläni olevaa maisemaan, ja vaikka kävelin rivakasti (isoilta osin koirien takia), niin nautin kyllä siitä kaikesta huikeasta kauneudesta ympärillä. Sellaista ei voi kokea muulloin kuin näillä oikein kovilla paukkupakkasilla. Kaikki on niin selkeää ja kaunista. Minun ei tarvitse kiroilla auton kanssa, koska en sellaista omista. Ulos mentäessä vedän (normaalisti) vain riittävästi vaatetta päälle, ja voin nauttia pakkasen kauneudesta välttäen sen terävät hampaat ja napakan otteen. Koirille pitäisi vain ostaa tolkun tossut. Sitten meitä vietäisiin : D

Parit potkurilenkit ehdittiin leudoimmilla jo tehdä, mutta ei ihan huippunopeuksiin vielä päästy. Tässä on kuitenkin hyvin talvea jäljellä.

Tavallaan nämä pakkaset sattuivat nyt oikein hyvään saumaan, kun koulukiireet muutenkin rajoittavat vapaa-aikaa. Voin aina välillä nousta penkistä, puuhastella vähän koirien kanssa, ja jatkaa hommia, mutta ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa siitä, että lenkkeily on jäänyt vähemmälle. Hyvin kauan ei tarvitse tuolla vajaassa -30 asteessa olla, että alkavat tosiaan koipiaan nostelemaan, ja sitten kipitelläänkin sisälle.

Olen joka tapauksessa onnellinen tästä talvesta ja pakkasesta. Näin kauniista maisemista voi nauttia vain ani harvoin.

Ensikertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti