sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Terveystuloksia ja vähän harrastamisen hankaluudesta.

Raisan kuvat on nyt lausuttu Kennelliitossa ja löytyvät myös KoiraNetista. Lonkat B/C, kyynärät 0/0 ja silmät terveet (myös pentuna). C tuli todennäköisesti siitä, että toinen lonkkamalja on hieman matala. Tässä vielä kuvana nuo menopelien tukirakenteet.Lonkat eivät ole Raisaa millään lailla vaivanneet ja eläinlääkärin mukaan eivät varmasti tule koskaan vaivaamaankaan. Eihän sitä koskaan voi varmaksi sanoa, mutta mitään nivelrikkoja siellä ei kuitenkaan näy, joten jos se minusta riippuu (ja niin kuin eläinlääkärikin sanoi), niin huoletta voi käyttää jalostukseen. Kasvattaja saa toki tehdä itse omasta puolestaan päätöksen, mutta kyllä minä tätä koiraa lonkkien puolestakin käyttäisin, on se muuten kokonaisuutena sen verran mainio pakkaus, ettei niitä joka päivä vastaan kävele (:

Hakureenailemassakin on edelleen käyty, ja tuttua vanhaa rataa, kerta kerran jälkeen sujuu paremmin! Ongelmana meillä varmaan suurimpana se, että itse innostun koiran onnistumisista niin paljon, että olen ehkä hieman turhan hätäinen. Raisa kuitenkin alkaa nyt todella saada ajatusta hommasta, eikä luovuta, vaikkei maalimies heti löytyisi. Viimeksikin jaksoi etsiä vaikka kuinka kauan, kun en ollut ihan varma, että kannattaisiko se kutsua pois vai ei. Se tuntui kuitenkin selvästi tekevän jotain eikä vain haahuillut ja tuntui välillä saavan hajun, mutta kadotti sen sitten kuitenkin. Lähetin sen aika monta kertaa uudestaan, ja aina se lähti reilusti toiseen reunaan kaartamaan. Tuulta ei juuri ollut, mutta jotenkin hajut vain upposivat sinne päin. Kaikki ukot metsästä kuitenkin löytyi! Tehtiin viisi pistoa, joista kaksi ensimmäistä oli haamuja, keskimmäinen oli ääni ja kaksi viimeistä taas haamuja. Mainio nainen!

Perjantaina käytiin sitten porukalla harjoittelemassa kentällä myös pelkkää rullailmaisua. Muutama toisto siihen taas tarvittiin, mutta hyvin äkkiä Raisa tuntui ymmärtävän mitä siltä haluttiin ja toi rullan minulle. Ihmisiä oppimassa paikalla oli kolme, mutta koiria oli vain Raisa ja autossa mukana ollut Bondi, joten Bondikin pääsi kokeilemaan rullailmaisun alkeita! Bondi on vähän sellainen touhottaja, ja välillä kun se on oikein innoissaan, se ei oikein malttaisi kuunnella ohjeita, vaan tekee niin kuin uskoo olevan lähinnä sitä oikeaa tapaa tehdä. Toisaalta mieluummin niin! Koetan ottaa kaiken ilon irti niistä kerroista, kun Bondissa tuntuu olevan intoa. Bondi osaa hienosti käskystä tuoda minulle kaikenlaista rompetta puisesta noutokapulasta kotiavaimiin ja kauppakuitteihin ja omaan metalliseen ruokakuppiinsa. Niinpä tuo mukava, kankainen ilmaisurulla ei ollut temppu eikä mikään, joskaan se ei aluksi ollenkaan ymmärtänyt, että mitä sen oikeastaan pitäisi tehdä. Kaksi toistoa riitti kuitenkin siihen, että mielikuva muodostui. 

Olen suunnitellut, että voisin Bondin kanssa mennä ihan yhtä hyvin hakumetsäänkin jäljestämisen sijaan, sen jäljestäminenkin on kuitenkin suhteellisen ilmavaa. Sitä paitsi eihän mikään estä harrastamasta molempia. Nyt olisi vain hakuun siinä mielessä hyvät edellytykset, että olisi jo valmis porukka. Kysyinkin jo asiasta ja vastaus oli, että kunhan treenaan vain yhtä koiraa kerrallaan, niin voisi Bondikin tulla kokeilemaan joskus. Fair enough. Haussa on kuitenkin eri tavalla vauhtia kuin jäljellä ja saahan sitä nokkaa käyttää siinäkin, mutta vain eri tavalla. Jälkeä voi myös tehdä periaatteessa itse milloin vain haluaa. Hakuun tarvitsee aina sen kaverin, mielellään pienen porukan. Tavallaan on harmi ajatella, että jokainen Bondin reenikerta on pois Raisalta (en kuitenkaan tiedä, olisiko minulla Bondin kanssa välttämättä kisatavoitteita lajissa), mutta toisaalta Bondipolon kanssa ei olla tehty oikein mitään järkevää. Ihan sääliksi meinaa käydä koiraparkaa!

Nyt alkaa olla kello niin paljon ja asiat jo päässä niin hyvässä epäjärjestyksessä, että taidan jättää tarinoinnin suosiolla toiseen kertaan. Tällaisia tuumia kuitenkin nyt. Katsoaan, että mihin tässä harrastusrintamalla vielä oikein päädytäänkään näiden karvakorvien kanssa. Pääpaino sillä, että koirat pääsisi tekemään jotain mielekästä josta nauttivat, ja että minullakin olisi siinä sivussa mukavaa. 

Ensikertaan! 

3 kommenttia:

  1. On ne kyllä mahtavan näköiset nuo Raisan reisilihakset! Ihan piti taas jäädä ihailemaan :)
    Varmasti Lassi nauttii, jos pääsee välillä hakuilemaan. Koitetaan tässä kesän aikana törmätä niin, että poika pääsee myös jäljestämään :D

    VastaaPoista
  2. Koetetaan todellakin! Sitä paitsi, minä nakittaisin sinut nyt sitten harjoittelemaan samalla Raisan kanssa niitä ilmaisuja >: D
    Mitähän se tuo Lassi siitä tykkäisi?

    VastaaPoista