keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Jääräpää.

Erittäin villi ja vapaa päivitys, mutta ärsyttää nyt vain taas niin. Minulle on vieläkin ihan sama mitä ihmiset sanoo, minä olen silti sitä mieltä, että collie ei saisi olla mikään joka käteen sopiva seurakoira, eikä siitä saisi olla mitään "eri versioita", vaan edelleen sen pitäisi olla ihan pätevä ja palvelualtis palveluskoira niine ominaisuuksineen mitä rodunomaiselta collielta tulisi löytyä. Jos jossain vaiheessa collieissa on se tilanne, ettei minun mielestäni rodunomaisella collieluonteella varustettuja koiria enää löydy, niin paskat nakkaan jostain Kennelliitosta ja alan tehdä asialle jotain radikaalia.

En tiedä, mitä konkreettista voisin tässä asiassa tehdä kun en ole (ainakaan vielä) kasvattaja, mutta tämän asian suhteen minä en aio luovuttaa. Ihan yksi sama jos collieita on joidenkin mielestä "jalostettu sata vuotta pelkiksi näyttelykoiriksi".  Jännästi nämä näyttelykoirat vaan vuosi toisensa jälkeen tekevät tuloksia. Pitäisi olla rutosti enemmän, mutta jostain ne muutamatkin tulee. Katsokaapa huviksenne, että mistä! Nimenomaan ne PK-tulokset!

Helkkari.

Ensikertaan. Ei sillä, että minulla olisi lukijoita. Ei sellaisia, jotka ei jo valmiiksi tietäisi mitä mieltä minä olen näistä asioista. 

2 kommenttia: