lauantai 18. lokakuuta 2014

Kisa/reenipäivitys.

On tässä käyty Raisan kanssa pariin otteeseen tokoilemassa (hän sanoi, ja jatkoi sivulauseessa "vaikka itsehän en ole tokoharrastaja").

Meidän edellinen AVO-luokan koehan meni tulosten perusteella jokseenkin ala-arvoisesti, mutta tällaisesta emme jaksa lannistua, vaan kova palo oli mahdollisimman pian takaisin koekentille!

Kolmisen viikkoa ehdittiin ennen seuraavaa koetta sitten harjoitella. Kyseinen koe oli Varkaudessa 11.10., ja tuomarina toimi Tommi Varis. Ja sieltähän se sitten napsahti; AVO1-tulos, 183 pistettä, kunniapalkinto ja sij. 1/5. Siis koko luokan voitto. Ohhoh. Tein siis saman koiran kanssa peräkkäin sekä koko oman tokohistoriani pistemääräisesti ylivoimaisesti huonoimman että parhaimman tuloksen. Siis kokeiden välillä oli kolme viikkoa, ja kyseessä yksi ja sama koira. Terve. Eihän siinä. Hämmentävää tämä koiraharrastus välillä.

Arvata kuitenkin ehkä voi, että onni oli tuossa kohtaa kohtuullisen suuri. Koska meillä ei edelleenkään ole aikomusta keräillä koulareita, niin AVO1-tulos tarkoitti menolippua voittajaluokkaan! Hurraa!

Voittajaluokkaa varten meillä on kuitenkin vielä melkoinen kavalkadi opettelematta ja ihan niitä vanhojakin juttuja pitää vielä ehostaa. Tein oheessa olevan hienon listan meidän tavoitteista, ihan itseäni varten, mutta jaan sen nyt kaiken kansan nähtäväksi.
S'il vous plaît.


Paikallamakuu 4 min. näkösuojassa. No, jos se kestää kolme, niin kestää se neljäkin!
Seuraaminen. Tässä tulee nyt sitten myös hidas käynti, ja esimerkiksi sivuttain ja taaksepäin liikkumiset. Niitä on jo harjoiteltukin, mutta harjoitukset jatkuu.
Istuminen seuraamisen yhteydessä. Tätä ei olla ihan tarkoituksella harjoiteltu aiemmin, koska en halunnut ottaa sitä riskiä, että se aiempien luokkien jäävissä jäisi ainakaan istumaan (; Sehän meinasi tehdä sitä seisomisen yhteydessä.
Luoksetulo. Kaksi pysähdystä. Jatkamme seisomaanpysähdysharjoituksia, mutta lisäämme niihin maahanmenoharjoitukset. Tekniikka on meillä ihan sama, ennen kuin toisin todistetaan. Maahanmeno on lisäksi Raisalla jo lähtökohtaisesti vahva liike!  Ajattelin siis harjoitella näitä asioita ihan erikseen.
Ruutu. Tai siis lähettäminen määrätylle paikalle ja luoksetulo. Ruutuahan me on jo reenattukin, ja Raisa alkaa olla siinä aika pätevä (: Ajattelin olla villi ja vallankumouksellinen, ja opettaa sen menemään suoraan maahan. Se nimittäin aika hyvin hakee ruudun keskikohtaa, kun se on sinne kosketusalustalla opetettu. Ja koska se maahanmeno on sillä vahva. Ajattelin, että harjoittelen ihan erillisenä hommana koko höskän, tai oikeastaan kolmessa eri osassa, jotka sitten yhdistäisin. Yksi olisi tuo ruutu ja siellä maahanmeno. Toinen olisi sitten se, että käsken sen maahan, kävelen siitä poispäin ja takaisinpäin tullessa kääntyisinkin sen edestä aina jompaan kumpaan suuntaan. Tämä nyt oikeastaan aika perus paikkamakuun varmuusreeni minusta. Kolmas olisi sitten se, että jätän se johonkin, olen selin siihen päin ja kutsun sen siitä seuraamaan. Ehkä huono idea? No, ei se haittaa! Oppia ikä kaikki!
Hyppynouto. Hyppy on tosi hyvä ja on otettukin estenoutoa sillä tavalla, että hypyssä on tyyliin yksi lankku. Ihan siis vain sitä ajatusta, että vaikka edessä on jokin este, niin siitä voi silti tulla palikan kanssa yli. Lisäilen sitten lankkuja pikkuhiljaa.
Metalliesineen nouto. No, noutaahan se teoriassa osaa. Metalli vaan sitä ilettää. No mutta toisaalta meidän pitää ihan perusnoutoakin palautuksineen reenata vielä puukapulalla, joten joutaneehan tuon sitten.
Tunnari. Tiukan harjoituksen alla. Saimme tästä edellisestä kokeesta palkinnoksi tunnarikapuloita, yay! Oli meillä kyllä vielä niitä Heiniltä saatujakin roppakaupalla.
Kauko-ohjaus. Tähän tulee seisominen, jota itse asiassa on jo vähän alettu opettaakin. Minä opetan Raisan niin, että takapää pysyy paikoillaan. Tähänkin saimme hienoja neuvoja Heiniltä, kiitos!
Kokonaisvaikutus. Kyllä. Tätäkin pitää harjoitella. Meidän ekassa kokeessa ohjaussysteemit meni aivan upeasti! Saatiinkin ihan erityismaininta tuomarilta siitä, miten kauniisti koira ohjautuu ja yhteistyö näyttää tosi hyvältä. Ah, kun päästäisiin siihen vielä!

Ett' semmosta. Tulikin yhtäkkiä palo lähteä reenailemaan. Johan meillä on viimekerrasta itse asiassa useampi päivä! Toisaalta kyllä sovin itseni kanssa, että pidän Raisalla nyt viikon mittaisen reenitauon, koska koira oikeasti tarvitsee niitä taukoja. Meidän reenaaminen on ollut tosi intensiivistä ennen tuota ko. kisaa, mutta nyt on koira ihan ansaitulla lepolomalla. Seuraavan kokeen olisin vähän niin kuin katsellut joulukuuksi, mutta ans kattoo pasautteleeko rouvaskoira juoksut juuri sopivasti niin, että tänä vuonna ei enää kisailla. No, tavoite kuitenkin on, että niihin joulukuun kokeisiin olisi voittajaluokka valmis, päästiin kokeisiin tahi ei (: Jos ei joulukuussa biologisista syistä päästä, niin ihan heti alkuvuodestakaan en sitten mene. Raisa on yleensä valeraskausaikaan vähän normaalia vaisumpi, joten katsellaan. Ultimaattinen tavoitehan olisi kuitenkin, että ennen ensikesää olisi kilpailuoikeus EVL:ään. Kyllä varmaan joku parempi kouluttaja olisi jo saanutkin tämän koiran EVL:ään, mutta minä olen tällainen opetteleva kouluttaja : D

Plus että Raisan kanssa olen kyllä jotenkin havainnut erään asian. Koiran kanssa reenaamisessa se pääpaino kyllä oikeasti pitäisi olla sillä, että toki sen lisäksi, että sinulla on tottelevainen ja hyvin hallussa oleva koira, sinulla on oikeasti koiran kanssa mukavaa ja näin saatte parannettua yhtenäistä suhdettanne ja luottamustanne. Tai en minä tiedä. Minusta se vain on mennyt näin.

Tämä siksi, että muistutan edelleen, että en tokosta lajina itse sen kummemmin välitä, vaikka se hyvä harrastus onkin (ja ymmärrän kyllä, miksi jotkut välittää!). Siitä huolimatta me päädyttiin Raisan kanssa tekemään nimenomaan tokoa. Miksi? No kun koira tuntui siitä pitävän! Sille tuntuu olevan parhautta toteuttaa minun pieniä pyyntöjäni, ja työskennellä pääosa ajasta lähellä minua. Rakas Pihku!

On minulla vielä tavoite, että kunhan on saavutettu halutut tokotulokset, niin sitten siirryttäisiin taas pk-hommien pariin ainakin sen verran, että saisin sille ykkösluokasta koulutustunnuksen. Sitten voitaisiinkin käydä sertijahtiin xD

Pojat on nyt olleet vähän vähemmillä koulutuksilla, mutta Bennyn kanssa käytiin keksiviikkona metsässä ottamassa ilmaisuharjoituksia ihan uuden uutukaisilla maalimiehillä. No Margit oli tuttu, mutta kaksi muuta ihan vieraita. Voe että meni kyllä hyvin! Saatiin ensinnäkin taas hyviä neuvoja, ja toisekseen niin kyllä siltä muuten irtoaa jo aikasta napakka haukku ja hyvällä sarjalla myös (: Nyt vaan vähän vaihtelevuutta reeneihin, välillä palkka pelkästä ilmaisun aloituksesta, välillä taas saa tulla ainakin se 15 haukkua. Nyt tosin jos olisi viisas, niin käyttäisi tämän ajan kun maassa ei ole vielä lunta etsintäharjoituksiin ja ihan siihen maastojen reenaamiseen. Mutta samallahan niitä tietysti reenaillaan molempia. Nyt ei ole vain tullut metsään päästyä. Niisk :/

Bondi tuli takaisin mummolalomalta! Pikku-Lassi Elias! Bondin kanssahan minä haluaisin käydä vielä BH-kokeen suorittamassa koska tiedän, että se pystyy siihen. Tai ainakin tottiosuuteen :B Kaupunkiosuus voikin olla sitten haaste toisten koirien ohituksineen sun muineen. No, reeniä reeniä! Ohitusharjoituksia ja sen sellaisia! Hyvä siitä tulloo! Plus että kyselin, josko Tarulla olisi ollut intoa ruveta kimpassa harjoittelemaan rallytokohommia. Ihan vaikka en koskaan kisaisikaan, mutta se vaikuttaa hauskalta hommalta ja saisin lisää ideoita siitä, mitä kaikkea Bondille voisi opettaa.

Tällaista tänään.

Ensikertaan!

2 kommenttia:

  1. Hohoo, onpas siulla hieno uusi banneri ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö juuri ajattelin, että "Hohoo, yksi kommentti!", mutta ennen kuin ehdin edes avata sitä mietin, että se on varmaan Antura, joka tulee kommentoimaan minun uutta, hienoa kuvaani. Ja kuinkas kävikään : D

      Poista